Чим замінити фрукти?

Через неправильне харчування, хронічних захворювань, а також прийому антибіотиків організм втрачає корисні речовини, які забезпечують нормальне функціонування.

Природно, що дефіцит вітамінів необхідно заповнювати, однак тут також не все так просто. В першу чергу необхідно вирішити, чи потрібно вживати здорові продукти або синтетичні вітаміни, в яких вже підібраний оптимальний запас всіх потрібних речовин. Аптечні вітаміни обходяться дешевше, а ось здоров’я харчування хоч і звичніше, але доступно не кожному.
Олександр Левітас в Києві та Миргороді, нові тренінги по управлінню персоналом Київ, та Луганськ.
Вітаміни з аптеки або фрукти?

За статистикою, в холодну пору року більшості людей бракує таких вітамінів, як А, С, К і В. Природно, що всі показники залежать від харчування і загального стану здоров’я. Після прийому антибіотиків найбільше необхідний прийом вітаміну В, а в ситуації після операції або тривалої хвороби необхідний прийом інших вітамінів.

У міжсезоння той факт, що вживання фруктів і овочів компенсує нестачу вітамінів, марно. Як правило, заготовлені на зиму овочі вже встигли розгубити весь свій запас вітамінів. Що стосується фруктів, які привозяться з жарких країн, то вони також втрачають вітаміни в процесі довгої транспортування. Крім того, і фрукти, і овочі додатково обробляють перед тим, як вони надходять на прилавок. Обробка збільшує термін їх життя, однак негативно позначається на вміст поживних речовин. Висновок про те, що трата грошей на продукти, які вже розгубили всі свої корисні властивості, безглузда, приходить сам собою.

Аптечні вітаміни є справжнім порятунком для холодної пори року. Також вони гарні для міжсезоння, коли можливість купувати свіжі овочі і фрукти є не у кожного. Профілактичні вітамінні комплекси випускаються у величезній різноманітності, і серед них без проблем можна підібрати оптимальне рішення в залежності від бюджету. Вітаміни дозволяють усунути багато негативні наслідки після довгої зими, усувають занепад сил і сонливість. Крім того, це справжнє спасіння для шкіри і волосся, на погіршення стану яких після зими скаржаться багато жінок. Вже через кілька днів після початку прийому вітамінів улучаться загальне самопочуття.

У той же час, кожен повинен пам’ятати, що вітамінні препарати не можна приймати постійно, і слід дотримуватися рекомендацій лікаря. На постійній основі здорове харчування і якісні продукти — запорука успіху.

Різнобарвні продукти в тарілці -відмінний вибір

Такі симптоми, як відчуття втоми і занепаду сил, погіршення зору і проблеми з травною системою, відчувають багато. Вони можуть свідчити про нестачу вітаміну А. Для того щоб позбутися від цього стану, наситивши організм необхідною кількістю вітаміну А, необхідно віддавати перевагу таким овочам і фруктам, як морква, петрушка, щавель, шпинат і зелену цибулю. Також вітамін А міститься у всіх продуктах червоного і оранжевого кольору.

Нестача вітаміну В виражається в таких неприємних проявах, як слабкість, дратівливість, наявність безсоння і підвищеної стомлюваності, а також задишки, стоматиту і прискореного серцебиття. Для того щоб усунути дефіцит цих речовин, необхідно додати в раціон більше злакових каш і молочних продуктів. Для приготування каш відмінно підходять цільнозернові крупи, так як в них знаходиться максимальна концентрація вітаміну В.

Про те, що в організмі не вистачає вітаміну С, свідчить загальна слабкість, кровоточивість ясен, ламкість капілярів і знижене зір. Ця проблема легко може бути вирішена, якщо в їжу вживати достатню кількість цитрусових, смородини та малини. Також добре заповнює запас вітаміну С напій із шипшини.

 Вітамінні напої — альтернатива аптечним препаратів

Поповнити нестачу вітамінів можна, якщо готувати напої в домашніх умовах.

Настій шипшини. У шипшині міститься величезна кількість вітамінів С, В2, Р, РР, К. Також в шипшині підвищений вміст таких речовин, як каротин, дубильні речовини, магній, калій, залізо і фосфор. Вони характеризуються наявністю протизапального, ранозагоювальний, протимікробний і противосклеротического дії. Якщо вживати настій шипшини регулярно, то можна значно поправити своє здоров’я. Він підвищує стійкість організму до інфекцій, а також покращує травлення.

Щоб приготувати вітамінний напій, необхідно 20 грам плодів шипшини, які дробляться і заливаються окропом. Після цього їх 10 хвилин варять під закритою кришкою. Відвар настоюється в теплому місці шість годин, і проціджують. У підсумку виходить напій, в якому містяться всі необхідні поживні речовини. Смакові якості можна поліпшити за допомогою меду, сиропу або цукру. Напій приймається три рази в день по півсклянки.

Існує ряд протипоказань до прийому, таких як ендокардити, тромбофлебіти і гастрит.

Напій з ягід чорної смородини містить такі вітаміни, як С, К, В1, В2, Р, каротин, пектину, дубильні речовини і органічні кислоти. 50 грам ягід чорної смородини повністю компенсують добову потребу вітаміну С.

Для приготування напою необхідно взяти 2 столові ложки ягід, які заливаються двома склянками окропу і настоюють годину перед вживанням.

Чай з горобини також є чудовим профілактичним і лікувальним засобом. В середньому в ягодах горобини міститься до 100 мг% вітаміну С і до 18 мг% каротину. Таким чином, за змістом каротину горобина навіть перевершує моркву. Також до складу входить вітамін Р, лимонна і яблучна кислоти і багато мікроелементів.

Для приготування чаю з горобини необхідно взяти столову ложку ягід, які заливаються окропом, і наполягають годину. Після цього чай необхідно випити за три прийоми.

А для тих, хто хоче знайти універсальний спосіб для зняття фізичної та розумової втоми, відмінно підходить медова вода. Для її приготування в склянці води необхідно розвести 25 грам меду, додавши трохи лимона. Все, простий, корисний і дуже смачний напій готовий за мінімальний проміжок часу.

Кожен може подбати про своє здоров’я за допомогою таких простих порад.

Последние новости